Rodičia si zamilovali silikón. Majú na to 3 dobré dôvody

Drobček naberá kašu modrou lyžičkou a culí sa na celú kuchyňu. Tak ako všetky deti miluje farebné a veselé vecičky. Aj preto české domácnosti zaplavili silikónové riady. Zistili sme pre vás, prečo si ho Česi obľúbili.

 
 
uvodna-fotografia-1100x618.jpg
 
 

Zdravie predovšetkým

Silikónový riad vytláča lacné plasty, často farbené nebezpečnými farbivami. Ešte že tak! Pre deti nie je nič lepšie ako čistý a prírodný materiál.

Silikón nie je plast. Vyrába sa z piesku - z rovnakého materiálu ako sklo, s ktorým má spoločné vlastnosti. Nepohlcuje nečistoty, môžete ho ohrievať, chladiť a pokojne aj vyvariť. Neobsahuje PVC, nebezpečné BPA ani ťažké kovy. Tieto látky bohužiaľ nájdete v lacných plastových mištičkách s obrázkami.

Preto vyberajte starostlivo. Silikón je pre vaše dieťa najbezpečnejší variant – zvlášť ten certifikovaný. Silikónový riad Minikoioi prešiel najprísnejšími normami EÚ.

Silikón vám uĺahčí život

Asi to tiež poznáte. Plastový riad sa po čase olúpe, kov je pre detské ďasná veľmi tvrdý, sklo a keramiku detské rúčky ľahko rozbijú.

Preto sme zakotvili pri silikóne, ktorý je nezničiteľný. Vyvarte ho, šupnite do rúry a do mrazničky alebo zbaľte na cestu. Silikón sa neolúpe, neskrúti a nerozbije.

Napríklad túto misku od Minikoioi naservírujete deťom, nedojezenú dobrotu schováte do chladničky av rovnakej miske na druhý deň ohrejete.

Ekologicky = múdro

Stále viac slovenských rodičov nakupuje udržateľne. Aj preto si obľúbili riad od Minikoioi.

Vzniká z piesku, je 100% prírodné a recyklovateľné. Ale čo je hlavné: Kvalitný silikón vydrží roky. Šetríte s ním ako prírodu, tak peňaženku.

Má silikón nevýhody?

Pre úplnosť doplníme aj jedinú nevýhodu silikónu, ktorú sme objavili: Môže byť drahšia ako plastové varianty. Asi každý rodič ale potvrdí, že zo zdravia detí za tých pár korún navyše stojí. Súhlasíte?

A ako sa ceny pohybujú? Pozrite sa sami. V e-shope Minikoioi nájdete všetko od lyžičiek cez mištičky a hryzátka po podbradníky zo silikónu. Čím urobíte deťom radosť vy?

Najväčšie výhody?

  • Možno použiť v rúre a mikrovlnnej rúre do 200 °C.
  • Vhodné do chladničky aj mrazničky.
  • Ekologická a zdravá voľba.