Ako si vybrať zdravý riad pre deti? Pozor na tieto nástrahy

Na dospelácky riad je ešte čas. Kým ale vaše deti jedia zo svojich tanierikov a svojimi príbormi, starostlivo vyberajte, aký riad im položíte na stôl. Nakúpiť bezpečný riad našťastie nie je tak ťažké. Zhrnuli sme pre vás, ako ho spoznáte.

 
 
uvodna-fotografia2-1100x618.jpg
 
   
     Nerozbitné ≠ plastové
 

Stačí málo a tanier letí na zem. Ak ste preto prešli na plastový riad, spozornite. Plast totiž nutne neznamená nerozbitný riad: často v plaste vznikajú praskliny, ktoré sú pre deti nebezpečné. Odlupujúci sa plast navyše deti ľahko vdýchnu alebo prehltnú.

Radšej preto zvoľte silikónový riad. Nelúpe sa a vydrží.

Pozor na ďásná a zúbky

Deti sa s vlastnými pomôckami ešte len učia jemnej motorike, preto často narazia lyžičkou alebo hrnčekom priamo do ďasien a zúbkov. Najlepšie hrnček a lyžička sú preto tie mäkké – ideálne silikónové. Napríklad riad od Minikoioi citlivý na detské pusinky.

Hľadajte riad bez BPA

U kvalitného detského riadu hľadajte označenie „bez BPA“. BPA (bisfenol A) je zlúčenina propánu, ktorá po zahriatí spôsobuje deťom zdravotné problémy. Nachádza sa bohužiaľ v rade plastov. Preto hľadajte riad, ktorý neobsahuje BPA ani ftaláty alebo ťažké kovy. Vyberať môžete u nás z pestrej ponuky detského riadu Minikoioi zo silikónu.

Európske a prírodné

Európska výroba a prírodný pôvod naznačujú, že je riad pre vaše deti bezpečný. Európske výrobky musia spĺňať základné normy a prejsť prísnymi testami. 100% prírodný pôvod potom eliminuje nežiaduce látky v riade.

Možno vás to prekvapí, ale úplne prírodný je aj silikón. Vyrába sa z rovnakého materiálu ako sklo - z piesku. Preto tak ako sklo nepohlcuje látky z jedla a nevylučuje škodliviny do jedla.

Šup s ním do rúry

Vyberajte tiež praktický riad, ktorý vám ušetrí čas. Silikónový riad od Minikoioi môžete ohrievať v rúre aj v mikrovlnke, piecť v ňom, chladiť v chladničke alebo mrazničke a zbaliť na cesty. Je ľahké, odolné - a deťom sa jednoducho páči. Prezrite si ho aj vy.